EKpaardentrainers
Als ervaring en kwaliteit telt

Onze lessen worden altijd individueel afgestemd. Je bespreekt met ons jouw doelen zodat we samen met jou daar aan kunnen werken. De gezondheid van jouw paard staat daarbij altijd voorop. En doelen kunnen ieder gewenst moment aangepast.

*Bij ons kun je terecht om een betere dressuurruiter te worden, waarbij er aan een stevige basis wordt gewerkt om het hoogst haalbare doel te kunnen bereiken. Hogere scores rijden in je proeven of zonder hoofdstel dressuur rijden, alles is mogelijk. 


*Het springen en crossen gebeurt meestal in groepsverband, waarbij wij een zeer laag instapniveau hebben. Zo kan je ook een cavaletti-les bespreken, als je paard nog jong of onervaren is. Of jijzelf niet zo nodig wilt springen, maar je paard wel de afwisseling gunt. Ook de zeer ervaren springruiters kunnen in onze lessen naar een hoger niveau getilt worden.

*Goed longeren kun je leren! Zowel los als met een enkele longe en de dubbele longe. Een uitstekende aanvulling in de training van ieder paard, zowel wedstrijd als recreatie. Wil je graag de fijne kneepjes leren, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

*Het werk aan de lange teugel is een fantastische afwisseling in het werk voor het paard, waarbij het dier onbelast oefeningen mag doen tot en met het hoogste niveau in de dressuur. Hierbij loop je dicht achter het paard. Soms is het nodig, voordat we het werk aan de lange teugel gaan doen, om je paard eerst wat andere elementen te leren zoals bijvoorbeeld werk aan de dubbele longe.

*Heb je je paard altijd al willen leren: voetjes geven, spaanse pas, liggen, knielen, stijgeren, flemen enz..enz...het kan allemaal in de lessen vrijheidsdressuur. Ook hier is wel een bepaalde basis voor nodig, waar we eventueel eerst aan gaan werken.