EKpaardentrainers
Als ervaring en kwaliteit telt

 


Zadelmak maken,
Kristien en Daantje werken graag samen voor het zadelmak maken. Kristien kan vanaf de grond veel bereiken met de jonge paarden, waaruit Daantje weer verder kan werken naar het rijden. Met het zadelmak maken werken we vanuit een basis van rust en vertrouwen. We willen graag dat het paard met ons wil samenwerken en het leuk vind om te leren en nieuwe dingen te doen. Hierdoor kunnen we het paard beleren in zijn/haar eigen tempo, zonder daarbij over grenzen te gaan. 

We beginnen ieder paard onder het zadel bitloos, indien gewenst is het daarna mogelijk om ze ook met bit te beleren. Ook rijden we de jonge paarden zonder hoofdstel als ze daaraan toe zijn en blijven we ten alle tijden werken aan de basis vanaf de grond. Hierdoor is het paard na de zadelmak-maak periode bij ons veelzijdig beleerd. Wandelen, longeren, werken aan de hand, rijden en buitenrijden komt allemaal aan bod tijdens het zadelmak maken. 

De eigenaar wordt in het gehele proces betrokken en is ten alle tijden welkom om bij de trainingen aanwezig te zijn. Als paard en eigenaar zover zijn begeleiden Kristien en/of Daantje de eigenaar om de trainingen van het paard over te nemen. Zowel vanaf de grond als het rijden wordt daarin meegenomen in de lessen. Zodra paard en eigenaar genoeg vertrouwen hierin hebben, kunnen ze dit (eventueel nog steeds onder begeleiding) samen verder thuis doorzetten.